Biografie

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek. In een recensie werd het omschreven als “enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.”

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Internationale Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Activiteiten

Activiteiten

U kunt mij benaderen voor uiteenlopende muzikale activiteiten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 1. het geven van een orgelconcert
 2. concert op orgel en of piano met andere instrumenten zoals trompet, hobo, fluit, panfluit, cello, saxofoon, zang, etc.
 3. muzikale omlijsting van een trouwdienst, jubileum of andere feestelijke gebeurtenis. Door mijn contacten in de muziekwereld kan ik gemakkelijk andere musici erbij vragen om het nog specialer te maken.
 4. muzikale invulling van een rouwdienst. Ook hierbij kan ik zorgen voor samenwerking met andere musici.
 5. begeleiden van koren, solisten en samenzang
 6. meedenken bij orgelbouw
 7. coachen van kerkorganisten en andere kerkmusici
 8. workshop gemeentezangbegeleiding
 9. schrijven van arrangementen voor koren en ensembles
 10. dirigeren van koren en ensembles
 11. uw idee wat hier nog niet genoemd is.

Koren

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een drietal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, jong gemengd koor ImmanuĂ«l op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er dertien orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

Biografie
Biografie
Biografie